Singgah jom

jom singgahPhotobucket Photobucket

Thursday, March 15, 2012

Contest : Gambar Suddenly


Assalamualaikum..


Risya kembali Menjoinkan Diri Risya ke contest-gambar-suddenly oleh Encik harith amirul..





syarat:


< > warganegara Malaysia ( done )
< > berumur 2 sehingga 99 tahun ( umur saya 20 tahun )
< > follow blog  Areed Amier ( done --> follower yang ke 259 )
< > follow twitter ( done -->  )
< > wajib follow fanpage ( done --> iela ziela )
< > Subscribe YouTube Channel Areed Amier  ( done --> TheRisya92 )

< > upload picture tiba-tiba


baiklah tibalah masanya untuk Risya mempersembahkan picture Risya yang Tiba-tiba di snap oleh orang-orang yang tidak bertanggungjawab.. =p
( poyo tak )


pertama (berdebarlah pula ) :


picture ini diambil tiba-tiba oleh my sis... temenung memikirkan exam yang bakal ditempur pada keesokkan harinya.. mana tidaknya hari nie dekat Kelantan, esok balik Melaka ada Final Exam.. huhuhu

sebenarnya ini gaya nak tunjuk dekat adik Risya cara-cara bunuh diri.. tapi tak sangkalah pula dia snap my pic,,, oh tidakkkkkkkkkkkk

ini picture yang di snap oleh rakan blogger Risya..masa ini time 1St Gath tuk blogger negeri Sembilan..

so, setakat ini coloteh Risya, kalau ada terkecil hati dengan Risya harap maaf.. =)

p/s: nak tengok blog personal Risya?? click HOME di PAGE risya k.. =)

Wednesday, March 14, 2012

Contest “Remaja & Cinta”


Contest Remaja dan Cinta 02 Contest Remaja dan Cinta   3 Pilihan Hadiah bernilai RM500 

join?? sila klik sini
 “Remaja & Cinta”

remaja dan cinta sering dikaitkan.. Apa itu Cinta dan apa pula itu Remaja? Cinta dalam remaja ialah apabila dua orang individu berlainan jantina bertaut kasih antara satu sama lain. Remaja pula adalah umumnya terdiri daripada mereka yang berumur 12- 21 tahun. Apa kaitan Remaja dan Cinta? Remaja sekarang suka bercinta dalam masa yang sama mereka leka dan alpa yang mereka sepatutnya mencintai Allah SWT dahulu.  Tidaklah saya berkata disini mereka terus melupakan Allah SWT, tetapi mereka letakkan kekasih mereka di tempat yang pertama. Bak kata Remaja zaman sekarang " kamulah yang paling yang aku sayang tiada yang lain" maka ubahlah perkataan itu dan jadikanlah ia begini " kamulah yang aku sayang SELEPAS Allah, Rasulullah dan kedua ibubapaku" kan molek benar jika berkata begitu. Jika kamu Cintakan Allah SWT , Allah akan pelihara kamu dari sebarang anasir yang buruk, tiadalah lagi gejala-gejala buang bayi atau seumpamanya. Saya akui Remaja dan Cinta amat saling memerlukan antara satu sama lain, tetapi lebih molek jika Cinta kita yang pertama adalah Cinta kepada Allah SWT. Oleh itu, dari Syaitan membisikkan ke telinga kita, elok la yang teruna menyunting Si dara untuk diijabkabulkan agar tidak membinasakan mereka di kemudian hari.

Contest Remaja dan Cinta anjuran Muazfaris.com ditaja bersama oleh Thaiyibah.com

Segment : 3 In 1 By Nabila

 

jom join segmen INI

nak tag semua Geng fiR'Ra


Syarat bagi yang dah join -
 Singgah kat blog mereka yang join sekali
 tinggalkan komen dekat blog diaorang supaya diaorang boleh singgah korang balik
 Follow? itu terserah,kalau korang rasa berkenan dengan blog tu..korang follow la

actually Risya ada 2 blog.. nak tengok blog personal Risya klik home dekat page Risya yer.. =)

segmen doodle holiday!!

 

jalan-jalan dekat geng fiQ'Ra terjumpa pula segmen nie...( segmen doodle holiday ).. Da la minat gila dengan doodle kan.. Risya pun join la..
komen blog anda?? 
bagi Risya blog awak sangat kemas, senang nak tengok, tidak serabut kepala otak pabila membaca dan susunan dia sangat teratur..
sangat suka la... =)
tag semua yang ada di geng fiQ'Ra 

Tuesday, March 13, 2012

OHSEMM GIVEAWAY BY IRA and MIMI




Risya join lagi GA.. kali ini datangnya dari adeq mimi dan ira

Syaratnya cukup mudah + senang bangat..klik syarat ohsemm GA

tag:  cikbunnyhomei n gadismatasepet

list sponser:

-FollowMid Vill Supplier Services-Like-
-FollowArol Mubin -Like-
-FollowIzzah Zakaria -Like- -Like-
-FollowFiq'Ra -Like-
 -Follow- Eca Dwinky Asha-Like-
 -FollowNabila Medan -Like-
  -FollowMiraa Hussin -Like-
-FollowSofiartiOktarina -Like-
-FollowKaka Craft -Like-
-FollowFyaPelangi - Like -
-FollowRara -Like-
-FollowMayaLisa 
-FollowAinul Asyirah 
-LikeAziera -Like-
-FollowNijuyon Sdn Bhd -Like-
-FollowNia Lidia  -Add-
-FollowKhairil Mazri -Like-
-FollowEfa Shawls -Like-
-FollowAina Hanani -Like-
-Add- -Follow-Eyja Masliza-Like-

tarikh tutup : 13/4/2012

My Pinky Moments Contest


assalamualaikum..


 
saya join my pinky moment contest by eyriqazz.com

serba pink.. because i like pink.. =)

if letak pic my love baby boleh x..hihihihi

~~~~~Contest ini dianjurkan oleh Eyriqazz.Com danMadammondoq.com ditaja bersamaHazmanFadzil.Com , Alyzafisol.com , Blogr.my , Sharidawati.blogspot.com , Enveeus.Com  dan Syokkahwin.Com~~~~~

Contest Anniversary 1 Year Miss Nadya

 

syarat Contest, sila baca ::
  • Wajib ada Facebook & Blog tapi sunat kepada Twitter !! Hehehe..:D
  • Buat entry bertajuk Contest Anniversary 1 Year Miss Nadya backlink ke blog Nad
  • Copy & Paste Banner tak berapa nak lawa tu dan backlink ke entry ini..:)
  • Sunat Like Fan Page Nad atau Blog untuk mengetahui pemenang nanti sebab Nad tak cari pemenang macam contest Nad dulu taw.. **Tak nak like dan follow tak apa tapi kena ALERT**
  • Wajib like Kelab Suggie Malaysia ( Sugar Glider ) dan wajib like gambar Code no : 4001 dan share untuk promot gambar Sugar Glider Nad tu..:)
  • Dah siap ? Hantar entry kat sini dengan bagi link blog korang & link facebook anda untuk Nad tengok korang share atau tidak.. *Padahal Nak Add korang je..*
  • Hadiah akan di pilih melalui random.org mungkin.
  • Tag 2 kengkawan blogger untuk meraikan dan menjayakan contest ini..:)

Blog tuk Tempahan baju dan blog contest

assalamualaikum

Risya buat blog baru untuk tidak menyerabutkan kepala otak antara blog personal dan blog contest..
memandangkan blog ini masih baru, Risya nak promote sikit baju yang diberi nafas baru..
khas untuk Penyokong RUSA yer!!!

 

RM 35/ helai
Jenis kain - JERSEY
SiZE : S | M | L |
Hanya saiz ini sahaja yang ada 


Ejen Caraku art & design komisen seperti biasa.

Hanya melalui Tempah Baju Online | Caraku Art & Design

Cara-cara tempahan :-

1. Deposit RM 10 atau nak bayar full pun boleh.
3. Selepas 3 hari nama anda dimasukkan, jika tiada sebarang deposit maka secara automatik nama anda akan di keluarkan.
4. Cara pembayaran disini -> http://payment.cinoscaraku.com/ 
5. Tempahan bermula dari sekarang 11 MAC 2012 - 22 MAC 2012.
6. Sebarang perubahan SIZE boleh ditukar sebelum 22 MAC 2012.
7. Maklumat lanjut boleh tanya di bawah ini.

Bila siap baju nie ???

++ Selapas tarikh tempahan ditutup pada 22 MAC 2012, baju ini akan mula dicetak dan segala penukaran size dan jenis baju tidak akan dilayan. Dan akan dihantar pada 28 MAC 2012.

Penghantaran ???

++ Penghantaran hanya menggunakan Pos laju sahaja + RM6.00 

** Hak CIPTA CARAKU ART & DESIGN ( 0093090-W ). Segala Bentuk Peniruan dan Persamaan Akan di Ambil Tindakkan Sewajarnya.
** Sebarang kemuskilan boleh komen dibawah ini. Terima Kasih